FNs bi-dag

FN har udpeget 20. maj som World Bee Day

Bier og andre bestøvere, så som sommerfugle, flagermus og kolibrier, er i stigende grad truet af menneskelige aktiviteter.
Bestøvning er imidlertid en grundlæggende proces for vores økosystemers overlevelse. Næsten 90% af verdens vilde blomstrende plantearter er helt eller delvist afhængige af bestøvning af insekter sammen med mere end 75% af verdens fødevareafgrøder og 35% det globale landbrugsareal. Bestøvning bidrager ikke kun direkte til fødevaresikkerhed, men de er også nøglen til at bevare biodiversiteten.

For at øge bevidstheden om betydningen af bestøvere, de trusler, de står over for, og deres bidrag til bæredygtig udvikling, har FN udpeget 20. Maj som Would Bee Day.
Målet er at styrke foranstaltninger, der har til formål at beskytte bier og andre bestøvere, hvilket i høj grad vil bidrage til at løse problemer i forbindelse med den globale fødevareforsyning og udrydde sult i udviklingslandene.

Vi er alle afhængige af bestøvere, og det er derfor afgørende at overvåge deres tilbagegang og standse tabet af biodiversitet.

DAHLIER 2024

Forudbestil nu!

Dahliaerne bestilles nu, og vi sender først i april når vejret tillader det.
Pengene trækkes først, når vi sender knoldene.