Historiske narcisser

Narcisser stammer fra den græske mytologi. Historien lyder at den unge græske mand Narcissus, forelskede sig i sit eget spejlbillede i vandet og blev siddende og stirrede på det, indtil han var helt udsultet og døden nær, Afrodite, elskovens gudinde, fik medlidenhed med ham og forvandlede ham til en smuk blomst, lys som hans hud, men med et brændende rødt hjerte.

Hvis man ser på narcisser er der altid et historisk aspekt på dem, det skyldes at rigtig mange af typerne kan spores flere 100 år tilbage. Den fyldt gule vi ofte ser i danske haver hedder ”Von Sion” kan spores helt tilbage til 1620.

Englænderne kørte løbet med forældning, deres systemer i den victorianske tid var unikke. En person som William Backhouse (1807-1869) var oprindelig bankmand, han kastede sin kærlighed på at forædle påskeliljer i stor stil, over 100 typer hvor flere stadig er i handlen. Efterfølgende har hans børn og børnebørn arbejdet for sagen, så hvis man søger på påskeliljer efter ”Backhouse” vil der komme rigtig mange op.

Personlig har jeg 3, som jeg holder meget af. Alle har mange år på bagen: Bath’s Flame, Mrs R O Backhouse og Biflorus. De er en gang imellem i handlen og er utrolig smukke.

Narcissus Baths Flame

Narcissus Bath’s Flame.

Narcissus Mrs R O Backhouse

Narcissus Mrs R O Backhouse.

Narcissus Biflorus

Narcissus Biflorus.

DAHLIER 2024

Forudbestil nu!

Dahliaerne bestilles nu, og vi sender først i april når vejret tillader det.
Pengene trækkes først, når vi sender knoldene.