Sådan får du succes med dine forårsløg

Forårsblomstrende løg og knolde

Forårsløg og -knolde dækker over vækster som for eksempel vintergækker, erantis, krokus, anemoner, allium, narcisser og tulipaner. Fælles for disse er, at de købes og plantes om efteråret og blomstrer om foråret.

Vi leverer fra første uge i september og frem til uge 42, men du kan bestille allerede fra starten af juli.

Narcisser vil gerne i jorden i september, da de har brug for, at rødderne etablerer sig, så de kan begynde at stå fast og trække en smule vand. Det bedste resultat, lige meget hvilken slags man vælger, er at de er i jorden inden 1. november, så løget ikke tørrer ud.

Dette gælder lige meget om man planter i krukker, staudebeder, græsplæner, eller hvis man vil bruge dem i blomsterenge. Disse er vinterhårdføre og har faktisk brug for en kuldeperiode for at udvikle sig bedst.

Floratopia tulipanløg

Tips og tricks til forårsløg

For at få det bedst mulige resultat med dine forårsløg, er der et par grundlæggende tips, som er værd at kende:

3 x løgets størrelse

Plantedybden skal altid være løgets højde x 3. Dvs. hvis løget er 3 cm højt, så skal hullet være 9 cm dybt.

Løg i grupper

Plant gerne mange løg sammen i grupper, det giver et flot visuelt resultat.

Nippe, nippe

Klip blomsterhovedet af efter endt blomstring og lad stilk og blade visne helt ned af sig selv.

Organisk gødning

Gød dine løg allerede i feb./marts inden de begynder at spire og til efteråret. Hvis du først gøder, når løgene er begyndt at spire, så svides stænglerne meget let. Anvend organisk gødning.

Mikroliv

Fordelen ved organisk gødning er at kvælstoffet, som gavner planterne frigives over en lang periode og at det skaber et godt mikroliv for planterne.

Undgå råd

Jorden må ikke være for fugtig, da det øger risikoen for forrådnelse eller svamp. Læg evt. løgjord eller bakkegrus i bunden af plantehullet.

Køb store løg

Køb store løg – jo større løg, jo bedre kvalitet og jo større blomster får du. Jo mere specielle/flotte blomsterne er, jo mere forædlet er de typisk også og dermed sværere at få til at blomstre igen år efter år.

De sarte

Selvom du behandler dem efter alle kunstens regler, vil de med tiden forgå. Det er der desværre ikke så meget at gøre ved.

De robuste

Nogle af de mest robuste kvalitetsløg blandt tulipaner er f.eks. appeldorn-, fosteriana- og greigii-sorterne. Disse sorter holder typisk i rigtig mange år

Succes med forårsløg

Nyd de flotte farver